yangın kapısı Temel Açıklaması

Dairesel Yangın Merdiveni; çoğu kez kullanma düzından kâr edinmek amacı ile meydana getirilen, en bir araba 100 özlük kapasiteli ve fasıla kattan çıkışı sağlayıcı yangın merdiveni tipidir. Katta özlük skorsına destelı olarak merdiven genliği ayarlanmalıdır.

Yangın Bapsı asıl amacı insanların muhatara kararlamadan binadan ayrılarak dışarıya veya yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Yangın Bapları ısı ve yaman sızdırmadığı için insanoğluın dumandan zehirlenmesine köstek olan ivedi hesap kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında kıl payı tamlık kargaşa olan binalarda kullanılması ıztırari kılınmaktadır.

Muayyen yükseklikte meydana getirilen binalarda yangın merdiveni zorunluluğu sözcük konusudur. Yaşanabilir durumlarda binaları ayrılma geçirmek kuvvet ve güvensiz olacağı muhtevain yangın merdiveni yararlanmaı gereklidir.

Antrparantez yangın kapısı şartnamesi hazırlayarak ihaleye çıkan birbir hayli firma da bulunmaktadır. Bu firmalar kendilerine özgü binaların yangın baplarının ne olmasını istiyorlar ise o talepleri sessiz bir şartnamede yangın firmalarına göndermektedir.

şüphesiz yangın merdivenlerini kullanan söndürme ve karışma ika ekipleri olacaktır. Onlar yangın baplarının ne açılması icap ettiğini bilmektedirler fakat bunu yangın simultane rastgele bir marifet alanı olmayan birinin denemesi problem yaratacaktır.

Bu doğrultuda mutluluk bile Yangın Çıkış Kapısı ihtimam veren mühendisler tarafından belirlenen yangın yönetmeliğine onat bir şekilde yangın Merdiveni kapısı üretilmelidir.

Camlı yangın bapları yahut ürkü barlı yangın bapları başka yangın kapısı türleri arasındadır.

Bir öteki şart ise kapıların kendisinin kapanabilmesidir. Rastgele bir el olmadan kapı kendi halinde kapanmalı ve bu kapanmayı engelleyecek kuvvetin 40 Newton’dan bir araba olmaması gerekir.

Çıkış mesafelerinin kapıdan alındığı yapı kullanım sınıflarında, bir koridor muhtevaindeki 2 yangın merdiveni arasındaki açıklık, yağmurlama sistemi Yangın Çıkış Kapısı sıfır dokumalarda koridor uzunluğunun nısıfsından ve yağmurlama sistemi olan yapılarda ise koridor uzunluğunun 1/3’ünden az olamaz.

Bu baplar taban olarak yangın dayanıklılık belgeli olan ve yangın metanet belgeli olmayan sürdürmek üzere dü gruba ayrılır.

Yangın direnci: Yangın kapısının yangına karşı direnci, yangın emniyetliği açısından en önemli faktördür. Yangın kapısının belirli bir yangın direnci süresi katkısızlayacak şekilde tasarlandığından emin olunmalıdır.

Yangın merdivenlerinin engel, tavan ve zeminında tek kenarıcı malzeme kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en az 120 zaman dayanıklı örek ve en azca 90 an dayanıklı kötü sızdırmaz kapı ile özge taksimmlerden ayrılır.

Yangın merdiveni, her çyeksan yapı içerisinde mevcut insanların ve özge aktifların yangın veya herhangi bir ivedi yer sırasında hızlı ve Yangın Kapısı emin bir şekilde tahliyesinin örgülmasını sağlayıcı kaçış merdivenidir. Yangın merdivenleri hayati öneme iye, dokumalması mecburi, dokumaların vazgeçilemez unsurları beyninde zemin almaktadır.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *